• canada

Canada 2010 IV

Foto's en route informatie

Nu we weer terug zijn in Nederland en alweer dromen over een volgende bestemming, wordt het tijd om de nodige en handige informatie met jullie te delen en natuurlijk om ook wat foto's te laten zien van onze regenachtige, maar prachtige tijd in Canada!

We hebben heimwee...

 

canada-route

We zijn gestart en geëindigd in Calgary. De route was totaal ruim 2000 km lang en aan het eind van deze reis hebben we vrienden bezocht in Claresholm. Het merendeel gaat over een of ander highway, echter vanaf Revelstoke naar het zuiden, kun je over prachtige, rustige en onverharde 'backroads' fietsen.

Kaarten

Wij hebben onze kaarten al in Nederland gekocht bij Boekhandel De Zwerver. Het betreft de Topo Kaarten van Gem Trek, gedetailleerd (1:50.000 t/m 1:100.000) en volgens ons de beste kaarten die je kunt krijgen van dit gebied.

Onderweg

Op de highways is het vrij druk. Over het algemeen zijn er overal brede vluchtstroken, waar je genoeg ruimte hebt om te fietsen en wij vonden dat het verkeer goed rekening met ons hield. De 'backroads' in het zuiden zijn zeer prettig om op te fietsen, je hebt de weg voor jezelf (en misschien een beer)!

Aangezien we tijdens deze reis maar enkele mooie dagen gehad hebben, waren we meer dan vooraf bedacht aangewezen op motels. De prijs van een goedkoop (!) motel ligt tussen de 60 en 120 euro per nacht inclusief ontbijt. In plaatsen als Jasper schiet de prijs drastisch omhoog. Gelukkig zijn er genoeg campings onderweg, zowel particulier als van de staat. De prijs voor een camping ligt tussen de 15 en 25 Canadese dollar. Op de goedkoopste campings heb je geen douches en alleen toiletten met een gat in de grond, maar de ligging van die campings is vaak wel heel erg mooi! Vaak is er gratis WIFI aanwezig op een particuliere camping en altijd in een motel of restaurant.

De prijzen voor eten in een restaurant liggen lager dan bij ons en de porties zijn groot. Een doggy bag krijg je altijd mee! Prijzen in de supermarkten liggen volgens ons op hetzelfde niveau als in Nederland. Overal is ruime keus aan voedsel.
Verder kunnen we uit ervaring zeggen dat de medische voorzieningen uitstekend zijn!

Tsja, en dan het weer! Wij hebben misschien vijf mooie dagen gehad in een vakantie van 4 weken. Dit is niet normaal voor de tijd van het jaar! We fietsten er van 19 augustus tot 20 september en hebben uitzonderlijk veel regen om onze oren gekregen. Op voorhand hadden we deze periode uitgekozen om de heldere luchten. Aan het eind van de vakantie kleurden de bomen al mooi geel, de Indian Summer begint echter echt pas in oktober.

De Foto's

 MG 3134

 MG 3136

 MG 3180

 MG 3210

 MG 3230

 MG 3573

 MG 3771

Related Articles

About the Author

Elmar & Ellen

Elmar & Ellen

Wij zijn Elmar en Ellen van Drunen. Sinds wij elkaar leerden kennen in 2003 zijn we op de fiets gestapt om zo de wereld te verkennen. Vanaf september 2013 fietsen wij twee jaar door Zuid- en Noord-Amerika.

Elmar is fietstechnicus en heeft jarenlange ervaring met het testen van reisfietsen. Hij heeft vele artikelen gepubliceerd in Bike&trekking Magazine.

Ellen is fotograaf en communicatiemanager, meer info op haar website.

Lees hier meer over ons.

Comments (5)

 • Blanche

  Blanche

  14 July 2012 at 12:21 | #

  Handig artikel,
  Waarom plaats je deze niet op de Wereldfietser?

  reply

 • Wim en Peet

  Wim en Peet

  14 July 2012 at 12:21 | #

  Hi El en El, wat een prachtige foto,s weer en O ja, direct nadat jullie vertrokken zijn begon onze Indian Summer!
  We hebben al weken schitterend weer met koele nachten, gelukkig nog geen vorst maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten.
  We keep in contact, have a good one and be safe there, cheers Wim, Pit and Crimi

  reply

 • Simon en Lenie

  Simon en Lenie

  14 July 2012 at 12:22 | #

  Hoi El en El
  Pa en ik vinden de foto,s prachtig.
  Ondanks het slechte weer kun je zien hoe mooi de natuur in Canada is.

  De Zwaantjes

  reply

 • Kees

  Kees

  14 July 2012 at 12:22 | #

  Hou E&E, wederom prachtige foto's en handig info. Bedankt. Vr.gr Kees.

  reply

 • Bas Pepping

  Bas Pepping

  14 July 2012 at 12:22 | #

  Hoi El en El,

  Leuke verhalen en mooie foto's. Goed voor de inspiratie.

  Wij willen zelf dit jaar (juni) misschien ook in Canada gaan fietsen en vroegen ons af jullie nog aanvullende data hadden van de reis (dagafstanden, overnachtingspl ekken etc). Zulke info is altijd makkelijk als je aan het plannen bent.

  Groet, Bas Pepping.

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.

Get in touch

Partners

Santos Bicycles vaude40px kronemeijer40px

Populaire blogs

Onze locatie

Hier zijn we nu!

Fietsjunks

Fietsjunks

El & El

Facebook

Like ons!

Twitter

Tweet!