• canada

Canada 2010

Canada by night

Ruim op tijd staan we te friemelen met onze reserveringen bij de incheck-zuilen op Schiphol. Een vriendelijke vrouw helpt ons, maar ook dit mag niet baten en vriendelijk worden we verzocht om ons te begeven naar balie 16... 

We begeven ons naar de pretpark-rij, alleen dan zonder de pret. Langzaam schuifelen we onze grote tassen en onze twee fietsen steeds verder langs de linten richting de balie. Helaas, mevrouw, ik kan u geen plaatsen geven, want uw vlucht is overboekt! Verbouwereerd staar ik haar aan... Ja, en? Elmar staat nog nietsvermoedend bij de fietsen. Nou, mevrouw, dat betekent dat u niet mee kan. Samen met nog 13 anderen... Oh, dat maakt het een stuk minder erg! Er zijn nog 13 slachtoffers van de KLM overboek-policy! Ik raad u aan om zo snel mogelijk naar de gate te gaan om daar uw probleem kenbaar te maken, misschien heeft u nog een kans! Ik weet niet goed, wat ik met deze informatie moet.. Kwaad worden heeft geen zin, oplossingen wil ik. Volgende vlucht, vakantie een week of een dag verplaatsen... Im vertel Elmar hoe het zit en we haasten ons vervolgens maar naar de gate..

 MG 3113

Bij de gate moeten we wachten. Inmiddels is het 14:20 uur, over 10 minuten sluit de gate. De rij mensen die wel een boarding pas hebben slinkt gestaag en nu worden we toch wel wat zenuwachtig. Last call: KL0667 to Calgary is boarding now! Ja, maar zonder ons! Ineens onze namen, we springen op en worden op het laatste moment toch nog blij verrast met een instapkaart. Ohoh... Een rood lampje, weer terug. Inmiddels zit er niemand meer en zijn we echt de laatsten... Er is een kind verplaatst en daarom kunnen we niet naast elkaar zitten... Een kind moet naast mama zitten. Ja, is dat mijn probleem? Laat ze lekker alleen zitten, worden ze groot van! Hier wil de stewardess niets van weten, heeft vast zelf ook kinderen... Nahja, als we maar mee mogen, dan vinden we het al best!

 MG 3134

Gelukkig is een aardige manier bereid van plek te wisselen en kunnen we toch nog bij elkaar zitten. Zodra we zitten, begint het vliegtuig meteen te taxiën, dus ik kan mezelf pas een "anti-longembolir-want-dat-wil-ik-niet-nog-een-keer-meemaken-prik" toedienen in het kleine wc-tje als we op 10km hoogte door het luchtruim suizen.

Heej, kijk nou! Sven Kramer en Simon Kuipers. Oh, Ireen Wust en Voorthuis! De hele TVM schaatsploeg zit in het vliegtuig en ook zij zijn slachtoffer geworden van de KLM, want het merendeel vliegt economyclass! Zelfs zij, dat verzacht de pijn een beetje ;)

Na 8,5 uur vliegen weten we dat schaatsers echt een enorm dikke reet hebben, dat Voorthuis ook een Apple fan is en dat Sven Kramer maar een klein jochie is! Samen met de schaatsers wachten we op onze fietsen, we maken een praatje met Simon. Hij vertelt ons dat ze morgen al gaan schaatsen en hij wenst ons een mooie fietsvakantie. Geinig hè!

 

Related Articles

About the Author

Elmar & Ellen

Elmar & Ellen

Wij zijn Elmar en Ellen van Drunen. Sinds wij elkaar leerden kennen in 2003 zijn we op de fiets gestapt om zo de wereld te verkennen. Vanaf september 2013 fietsen wij twee jaar door Zuid- en Noord-Amerika.

Elmar is fietstechnicus en heeft jarenlange ervaring met het testen van reisfietsen. Hij heeft vele artikelen gepubliceerd in Bike&trekking Magazine.

Ellen is fotograaf en communicatiemanager, meer info op haar website.

Lees hier meer over ons.

Comments (2)

 • Pa, Ka en Hugo

  Pa, Ka en Hugo

  14 July 2012 at 11:34 | #

  Lieve El en El,

  Wat stomvervelend voor jullie dat het weer zo tegenzit. Als je tot op je lijf drijfnat wordt is de lol er toch wel een beetje af denk ik. Wel een geluk voor El dat El altijd de zonnige kant ziet. Nog een geluk is dat beren niet van regen houden, immers ze worden twee tot drie keer zo zwaar door de regen, dus die blijven liever binnen in hun warme hol.
  Over water gesproken, Hugo heeft de waterpokken. Dus het is overal nat zal ik maar zeggen. Ondanks de regen wensen we jullie nog heel veel plezier.

  Met een liefste groet van ons allen,

  pa

  reply

 • Anoniem

  Anoniem

  14 July 2012 at 11:35 | #

  Beste E, en E,
  prachtige site, mooi verhaal. Ooit hoop ik in Canada te fietsen.

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.

Get in touch

Partners

Santos Bicycles vaude40px kronemeijer40px

Populaire blogs

Onze locatie

Hier zijn we nu!

Fietsjunks

Fietsjunks

El & El

Facebook

Like ons!

Twitter

Tweet!